Elk mens is ooit als Goddelijke Vonk uitgezonden door de Bron om de hoogste Geest in de materie te brengen

Elk mens is ooit als Goddelijke Vonk uitgezonden door de Bron om de hoogste Geest in de materie te brengen

speelsebollen.jpg

Door Joke ElZiam Nootebos

Zwem je vanaf 2000 tegen de Kosmische Stroom in of stroom je mee?

Tot aan het jaar 2000 moest de mens leren de ego-persoonlijkheid sterk te maken om een stevige basis te creëren in de wereld van dualiteit en materie. Na 2000 ondersteunt de Tijdgeest de opbouw van het ikje en het lijden dat dat veroorzaakt, echter niet meer. Alleen de kosmische mens die functioneert vanuit meerdere zielslagen, meerdere dimensies en het wij-gevoel, wordt nu opgebouwd. Stroom je mee met de universele Krachten of stel je uit en stagneer je in je ego-comfortzone?

Sommigen van ons zijn zo diep gedurende hun incarnaties in de aardse wereld van strijd, te korten en materie afgedaald tijdens de opbouw van hun persoonlijkheid, dat we in het dagelijks nauwelijks meer functioneren vanuit onze hogere lichtziel. We ervaren of vertrouwen het Licht minder dan onze ik-oppasser, mind en gewoontepatronen. Er wordt, ook door de lichtwerkers, nog lang geen echte keuze gemaakt voor het Licht van onze ziel en Goddelijke Essentie, onze wij-vorm i.p.v. afgescheidenheid.

Welke mensen en plekken voeden het Licht?

Aan welke gedachten, gesprekken, telefoontjes, omgang en werk besteden we onze energie? Voeden die of kosten die Licht? Welke keuzes maken we? Hebben we oren voor het kleine zelf van onze collega’s of schoonmoeders of zeggen we hoe het anders kan en laten het dan los? Zijn we ik of zielsgericht? Ook heel wat gevoelige en bewuste Lichtwerkers praten negatief over anderen.

Het  vraagt echt een nieuw bewustzijn om van moment tot moment te bewaken of iets wat je ziet, laat, hoort of zegt, jouw en andermans Lichtwezen al dan niet versterkt. Om ik- of wij-gericht te zijn. Immers ons ego-ik is uit op pappen, nathouden en goed bevonden worden en onze ziel tilt alles op naar een grotere Waarheid. Elk mens is ooit als Goddelijke Vonk uitgezonden door de Bron om de hoogste Geest, universeel Bewustzijn/Liefde, in de materie te brengen. Verantwoording voor de (wij-)ziel en Lichtweg zit hem niet alleen in een mooie meditatie, spirituele vrienden of geestelijke kennis, maar in hoe we het hogere Licht, het eenheidsbegrip, toepassen in ons gedrag. Alleen de ontwikkeling van de kosmische mens, de ziel en Inwijdingsweg, wordt, door de huidige universele Krachten gesteund. Tegen de stroom inzwemmen en niet kiezen voor je Lichtweg, is dan ook niet verstandig! Het brengt alleen maar meer stress en tegenslag.

Velen hebben zich heel ellendig gevoeld zonder hun Licht

Velen hebben zich heel ellendig gevoeld zonder hun Licht en anderen hebben in hun wezen nooit echt de wereld van grofstoffelijkheid, dualiteit en materie, volledig willen aanvaarden. De ziel van de meeste mensen is daarom altijd buiten hemzelf op zoek maar vindt het werkelijke geluk nergens omdat hij geen weet en gevoel meer heeft van zijn opdracht en Goddelijke Wezen. Naarstig wordt er gezocht en vastgehouden aan; een (hoger) ideaal (voor de wereld), een niet gelijkwaardige of (emotionele) afhankelijke partner of weer een nieuwe baan. De onbewuste innerlijke leegte wil gevuld worden ondanks dat het nooit het grote Geluk van de bedoeling van de ziel en Essentie brengt. Veelal kiezen we pas na verschillende zijwegen en heel wat leed, voor onze directe en hoogste weg naar binnen. Elke ambitie, op onszelf blijven staan, in psychose of verslaving schieten, iemand zijn en relationele afhankelijk moeten eerst worden gezuiverd van oorzakelijke trauma’s en de verlatenheid op zielsniveau.

Onszelf wat willen aandoen, zelfoordeel, wanhoop of afgestompt doorgaan

Vermoeidheid, ziekte, wanhoop, psychose, verslaving, angst, onszelf wat aandoen, zelfoordeel, wanhoop of gewoon maar afgestompt doorgaan of veel tegenslagen in het leven, slaan steeds vaker toe. Geheelde interne en externe relatie(s) of het werk van geest, hart en ziel kunnen niet ontstaan door de oertrauma’s en herinneringen van zaken die wij en onze zielengroep hebben meegemaakt. Ze zijn opgeslagen in ons lichaam en laten ons functioneren vanuit bepaalde (onbewuste) overtuigingen. Onze ik-oppasser trekt vervolgens herhalingslussen van negatieve situaties aan. Soms ook in de groep waar we steeds mee incarneren waardoor de last naast individueel, ook collectief is en collectieve matrixhealing en familieopstelling nodig heeft om zelf tot een doorbraak te komen.

Vanaf het afdalen uit de Bron, nog voordat we de mensenlijn aangingen

Vanaf onze afdaling uit de Bron hebben we ons soms al verstoten of verlaten van het Licht, van de oneindige Liefde, gevoeld. Wat zich later vertaalde in dieperliggend zielswantrouwen in mensen of de Bovenwereld. Ook waren we bang voor ons doel; de verantwoordelijkheid om Licht in de materie, in de maatschappij en onszelf te brengen. Dan moeten we immers eerst weer geloven in ons eigen liefdeslicht en scheppingskracht en worden we daarmee zichtbaar. We zijn vergeten dat ons incarnatiedoel onze eigen keuze was om God/Geest/Licht in de materie te brengen en dat het nu onze kans is het roer om te gooien.

Onze mannen- en vrouwenlijnen

Zelf in de hogere dimensies kwam pijn, het eerste wantrouwen en de ik-oppasser al in onze ziel en lichtwezen. Op steeds meer dimensielagen van onze zielegroep en individuele ziel tot en met ons aardse zelf heeft verlatenheid en pijn zich in ons genesteld gedurende vele incarnaties. Daaruit ontstonden oertrauma’s, het dader- en slachtofferschap van oorlog, verkrachting, honger, ellende, negatieve verwachtingen en dus ook onze afgescheiden ik-oppasser. In de hele incarnerende ziels- en familiegroep en in de mannen- en vrouwenlijnen én onze innerlijk man-vrouw zien we dezelfde karmische hoofdpatronen.

Angstig, onveilig, verlatenheid en gespannen

Als persoonlijkheid en subtiele ziel voelen we ons diep van binnen angstig, onveilig, verlatenheid of verstoten. Willen we niet alles voelen wat er te voelen valt en vluchten we weg van onze diepere aarding en het verwerken van de opgeslagen (onbewuste) oertrauma’s. Maar ook van ons Licht! Het Licht dat ons als enigste echt kan helpen en ons terug kan leiden naar Geluk!

We voelen ons subtiele Licht en de hogere informatie niet

We durven, als we toch ons hogere Licht toelaten, ook niet met beide benen op aarde, midden tussen weerstand, pijn, ongenoegen of geklaag, in ons hoogste Licht en innerlijke verantwoordelijkheid, als een Lichtrots in de branding te blijven staan. We blijven van twee walletjes eten totdat we murf genoeg zijn om op de knieën te gaan voor de Christuskracht, de onvoorwaardelijke Liefde van onze ziel, voor God, Geest, Gaia. En murf worden we steeds sneller door de Tijdgeest en Stroom…

Psychose, burn-out, manisch depressief of verslaafd

Met het dieper aarden van ons eigen hogere Licht en Lichtwezen voelt alles minder zwaar en onveilig voor onze ziel.
We hoeven dan niet langer te vluchten in (relatie) spanningen, verslavingen, drugs, teveel activiteiten of een ongewilde psychose. We hoeven niet langer manisch te worden om vervolgens weer op aarde in een depressie of burn-out te storten.

Vele zielen krijgen en kregen gedurende de incarnaties een hekel aan zichzelf

Zelfoordeel of schuldgevoelens zitten diep. Ook kerkelijke levens droegen daar aan bij. Het karma werd uiteindelijk steeds zwaarder. Vaak met ziekte, richtingloosheid en fysieke of geestelijke uitputting, verweven in hele zielegroepen, als gevolg. Anderen waren vergeten dat ze vrijwillig deelnemen aan het evolutie plan. Ze zijn gaan geloven dat Licht en Liefde niet bestaan en dat ze uit de hemel verstoten waren. Ze ervaren dat steeds opnieuw door de wet van overtuiging en aantrekking. Ook op relatiegebied. Zo is die mens intens alleen zonder de doorstroming van Universele Bronliefde!

Opstaan boven het ikjes maaiveld

Nog maar nauwelijks geopend in het zieleleven, worden we nu al weer klaargemaakt om ook kosmisch mens en meester te worden en onze verantwoordelijkheid op te pakken voor de groepsziel en de verdere eenheidstaak waarvoor we uitgezonden zijn. Om voorbij de angst van het eigen innerlijk kind en ego-ik te verruimen naar universele Liefde en oneindig Bewustzijn. Ook worden we uitgedaagd om God-Godin te zijn, onze Godenkrachten te geloven en benutten voor de groep. Op te staan boven het ikjes maaiveld, ook als energie- en liefdeswerker en bewustzijnszaaier.

En pas als het zover is begint de laatste fase voordat we GodMens worden

Ons wordt gevraagd de omgeving te verheffen naar het niveau van de ziel, eenheid en Liefde, en dit voor te laten gaan op eigenbelang zoals ook Jezus dat deed. Om onze vreugde te vinden in wat we kunnen schenken voor het overkoepelende doel van de groep. Voor het verheffen van onze relatie, gezin, omgeving, natuur of organisatie.

Binnen de nieuwetijds Elohim organisatie wordt door vrijwilligers en teamleden geoefend met het groepsbelang (Christuskracht). Het gaat met vallen en opstaan. De kracht van Een maakt ons diepgaand open, verbonden, vreugdevol en dynamisch tot op zielsniveau. Een liefdevolle flow van enthousiasme, eenheidsdenken en doen is merkbaar. Maar het brengt soms ook angst voor het kleine zelf omhoog waar dan weer oordeelloos naar gekeken en op geheeld kan worden als dat nodig mocht zijn. Een 2000 jaar lang opgebouwde stevige persoonlijkheid zal daar geen moeite mee hebben. Maar vele mensen met een zwakke aarding vol onveiligheid, macht- en onmachtpatronen, angsten en trauma’s, juist wel. Ook voor hen is er hulp zodra ze zich kunnen wenden tot de Lichtweg.

Ook thuis is nu extra hulp nodig voor de grote doorstart

Herhalingslussen, psychische problemen, ziekte of verslavingen vinden vaak alleen volledige heelheid en genezing d.m.v. de dertien dimensionale Inwijdings- en ontwikkelingsweg. De Lichtweg die alle eigen zieledelen en Lichtlichamen Thuis brengt in het lichaam, gedrag en op aarde. Elohim gechannelde groepshealingen, workshops, audio’s, (live en tel) consulten en ondersteunende edelstenen en tincturen die specifiek zijn gericht op de 13 dimensionale groeistappen van de zieletaak en Inwijdingsweg, zijn aanraders voor het vrij worden van de problemen van de persoonlijkheid en het gaan voor de weg van je ziel en essentie.

Verdere ondersteuning in dit proces


Auteursrechten
De auteursrechten op deze tekst zijn voorbehouden.

Volg ons op:

 Facebook  Youtube  Linkedin